rozenblaadjes

Rozenblaadjes en liefdesenergie

Magisch met rozenblaadjes

Toveren met blaadjes, kruiden en specerijen. Het zijn werelden die soms wat ver van ons bed staan, maar daarmee niet minder vol van wonderlijkheden staan. Spirituele geesteskracht, zoals het helen van de chakra’s, spelen meer en meer een rol in onze samenleving. Waren we vroeger eerder geneigd om iemand als een heks te bestempelen, dan zijn we daar tegenwoordig toch ruimschoots meer begrip voor gaan tonen. En je kunt het natuurlijk ook zelf thuis praktiseren. Je spirituele kant is er eentje waarmee je in aanraking hoort te komen, eentje vol van mogelijke geesteskrachten die je leven kunnen verrijken. Rozenblaadjes kunnen hierbij helpen.

Het begin

Je zult ergens natuurlijk mee moeten beginnen, dus waarom niet met een plant die werkelijk tot de verbeelding spreekt? Rozenblaadjes hebben van naturen de eigenschap dat deze psychische krachten kunnen vergroten. Ze zorgen voor genezing, onder andere van je chakra en worden geassocieerd met de lente en de herfst. De roos is de bloem van de liefde, en zo wordt deze natuurlijk ook nog steeds verkocht in de winkels. Wanneer we elkaar het meest liefhebben zijn we natuurlijk de eersten die bij de bloemist een prachtig boeket rozen ophalen.

Waarlijke liefde

De roos is de bloem van de liefde, of deze nu goddelijk of menselijk is. De opbloeiende liefde wordt gesymboliseerd in de ontvouwende roos, als de liefde die open slaat in het binnenste van het hart. Door de blaadjes van rozen als kruiden te gebruiken kunnen deze krachten ontketend worden en zal het hartchakra genezen van mogelijke diepe pijnen. Als iemand verdriet is aangedaan zal deze chakra zich sluiten en pas wanneer men volledig geheeld zal zijn, is deze weer open. Dit kan worden bereikt door rozenblaadjes te verwerken als kruid.

Open na heling

Door je hartchakra te openen zal de energie ervan zich versterken, de liefdesenergie zal stralen en men zal zich binnen de kortste keren weer krachtig voelen. Door de spirituele kant van het leven te omsluiten kan een nieuwe wereld vol bijzondere energieën worden gevonden, eentje die het leven verrijkt en mooier maakt dan dit al is. Maar om dit te kunnen omsluiten moet men het durven en kunnen erkennen. Laat een ontastbare wereld het fysieke betoveren en voel de energie die de aarde met zich mee brengt. Pas wanneer je volledig in contact weet te staan met jezelf en je lichaam en je geest zal je het leven op zijn volst kunnen ervaren. Genot komt pas wanneer het gewone ontstegen wordt.