De lekkerste kruiden komen uit eigen tuin

De lekkerste kruiden komen uit eigen tuin

Wanneer jij een echte chefkok bent, dan is er natuurlijk niets zo lekker als het gebruiken van verse kruiden. Verse kruiden zorgen er namelijk voor dat je je maaltijden naar net dat niveautje hoger brengt, dan wanneer je alleen gebruik maakt van peper en zout. Om ervoor te zorgen dat je de juiste kruiden kiest, is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet welke smaken gecombineerd kunnen worden en wat het effect van de smaken is. Als echte kok is dit natuurlijk geen probleem, maar waar haal je al deze kruiden vandaan? De lekkerste kruiden komen natuurlijk uit je eigen tuin of vensterbank natuurlijk. Niet alleen is dit super vers, maar ziet het er ook nog eens leuk uit ook. Wil jij weten welke kruiden je allemaal zelf kunt verbouwen, lees dan snel verder!

Peterselie

Peterselie is een kruid dat we eigenlijk kennen in twee verschillende varianten. De eerste is een platte peterselie en de andere is krulpeterselie. Wat je in de keuken veel ziet, is de platte variant. Deze is wat sterker van smaak en daarom dus ook ideaal om te gebruiken. Wel is het belangrijk dat je voorzichtig bent wanneer je de verse peterselie snijdt. Ondanks het feit dat je natuurlijk via je zorgverzekering bent verzekerd tegen eventuele ongelukken, is het niet heel erg prettig om jezelf te snijden. Vooral niet met een scherp mes, aangezien je dan ook blijvende schade kunt oplopen. Is dit het geval, dan is het raadzaam je zorgverzekering te vergelijken om te kijken of je wel voldoende fysio behandeling hebt een verstandige keuze. Een extra behandeling kost namelijk al snel zo’n 50 euro per keer.

Munt

Munt is misschien wel één de gemakkelijkste kruiden om zelf te kweken. Wel dien je er rekening mee te houden dat mun het maar wat fijn vindt om zich door je hele tuin te verplaatsen. Het is dus belangrijk dat je munt niet zomaar in de tuin zet, maar bij voorkeur in een potje. Zo voorkom je dat de wortels alle kanten op kunnen en dat je voor je het doorhebt je volledige tuin vol hebt staan met munt. Munt is gek op zonlicht, maar kan ook prima een deel van de dag in de schaduw overleven. Bij voorkeur zet je de plantjes op zo’n 30 centimeter uit elkaar, maar voor de rest hebben ze weinig nodig. Het grote voordeel aan munt, is dat je het kunt gebruiken voor natuurlijk een verse muntthee, maar ook bij allerlei verschillende gerechten. Kortom, een must have voor iedere keuken.

Bieslook

Een kruid dat vaak wordt verward met peterselie, dat is bieslook. Toch is bieslook een kruid dat heel erg goed is te herkennen en dus ook niet voor niets binnen de meeste keukens regelmatig wordt ingezet. Bieslook valt in de categorie ‘look’ wat betekent dat ze smaak wat kenmerken heeft van ui. Het voordeel aan bieslook is, is dat het een meerjarige plant is, waardoor je er jaren plezier van kunt hebben. Ook deze mag dus absoluut niet ontbreken.

De lekkerste kruiden komen uit eigen tuin