lavendel

Lavendel helpt je beter communiceren

Alle verbindingen

Lavendel is een speciaal plantje dat ons kan helpen met communicatie. Zo is alles is met elkaar verbonden in de wereld, verbindingen en contacten, tussen onszelf en elkaar maar ook tussen ons en de wereld om ons heen. De planten en de dieren, de lucht en de aarde, we staan allen met elkaar in contact en onze energie is met elkaar verbonden als een universele harmonie. De melodie van de kosmos ademt uit in onze lucht, en zit vol van krachten die wij niet of nooit zullen begrijpen. Maar dit maakt niet dat we het niet kunnen voelen. De heksen van weleer wisten ons reeds te vertellen dat kruiden onze chakra’s versterkten door deze te stimuleren op de juiste manier.

Met alles in contact

Zoals gezegd staan we aldoor met allerlei mensen en dieren en voorwerpen in contact. Dit communiceren kan ons natuurlijk vermoeien en het is zeker voor de ongeoefende wellicht een wat zware taak om hier volledig in op te gaan. Daarom is er gelukkig lavendel, dat ons kan helpen deze communicatie te versterken. Om nervositeit en melancholie te verzwakken en slaapstoornissen te verhelpen. De lavendel hoort bij het element lucht, het element dat bij ons contact met de wereld en het leven het meest van toepassing is. Alles reist via de lucht, zo ook onze communicatie.

Zuiverend als kracht

lavendelKruiden als lavendel hebben dan ook een zuiverende kracht. Eentje die we gebruiken om kamers of ruimtes te zuiveren van energie. De eigenschappen scheppen evenwicht en zijn vooral duidelijk te zien bij de chakra’s waar lavendel hogere en lagere chakra’s met elkaar in evenwicht brengt. De positieve uitwerking van lavendel op chakra’s is onmiskenbaar en zal het contact tussen jezelf en de kosmos herstellen. In de liefdesbezwering wordt dit plantje al jaren gebruikt, de geur van lavendel trekt dan ook de liefde aan.

Geweldige krachten

De krachten van zijn maar al te overweldigend, zeker wanneer het op de liefde aan komt. Door met kruiden deze te bezweren zullen de mannen vooral aangesproken worden. Doordat de lavendel tot hun spirituele zijde spreekt zal het hun energieën beïnvloeden. Daarnaast beschermt lavendel ook tegen huiselijk geweld en worden de bloemen gebrand om de slaap te bevorderen en vrede te handhaven. In een wereld als deze is lavendel boven alles een plant die meer mensen zouden kunnen gebruiken. Zelfs het kijken naar de lavendelplant kan een depressief persoon vreugdevol in het leven laten staan. Een wonderlijk kruid, en zonder meer eentje die we behoren te eren om zijn krachten.