anijszaad

Het anijszaad heeft de kracht om mensen weer nieuw leven en energie in te blazen en zo de jonge geest sterk en scherp te houden.

Zo is iedere plant heilig in de zin dat deze een bijzondere energie heeft. Maar aan de grondslag van deze plant zit natuurlijk het zaadje. Hetgene waaruit de plant zal groeien, of het kruid zal komen, behelst natuurlijk al deze bijzondere, geneeskundige krachten die niet in andere planten voor komt. Het maakt de kruiden uniek en de geneeskundige krachten juist zo overduidelijk eigen. Een goed voorbeeld hiervan is het anijszaad, een bijzonder zaad dat door de eeuwen heen een mythische status heeft weten te vergaren en zelfs in sommige landen als heilig wordt aangeschreven. Een zaad dat goed smaakt, en de eetlust bevordert bijvoorbeeld.

anijszaadjesLeeft en begint

Alles wat leeft moet ergens beginnen. Aan de grondslag van onszelf en alles waarmee onze wereld gekleurd ligt, ligt natuurlijk de kosmische energie. Een wereld is geen wereld zonder deze straling die wij niet waar kunnen nemen met het blote oog maar wel al te goed kunnen voelen met onze chakra’s. Door de eeuwen heen hebben wij mensen een nieuwsgierigheid ontwikkelt die ons deed zoeken naar de aardse en spirituele krachten die huizen in onze wereld en de heksen die de ontdekkingen deden worden nu eindelijk erkent in de wijsheden die zij uitschreven.

Een krachtig kruid

Maar anijszaad is daarnaast een zeer krachtig kruid om veel meer redenen. Het helpt bijvoorbeeld tegen slapeloosheid en is pijnstillend. Ook drijft anijszaad de urine en is het een liefdesmiddel. In Frankrijk wordt daarnaast vertelt dat als ijzer aangeraakt wordt door anijszaad, het ijzer zal breken als glas. Het is een bijzonder verhaal, niet waar? Absoluut eentje om in overweging te nemen en te onthouden. Ook helpt het wassen met anijsfruit je lichaam om jong en potent te blijven. De verzachtende werking van het zaad is zeer sterk in het verjagen van negatieve invloeden. Het maakt de men optimistisch en energiek.

Voor het gevoel

Maar anijszaad is ook een licht afrodisiacum. Dit komt omdat het verbonden is aan de Griekse goden Dionysos en Bacchus, die allebei de mannelijke potentie vertegenwoordigen als ook de lust in het leven. Het element dat men koppelt aan anijszaad is vuur, wat inmiddels geen verrassing meer mag zijn. Het anijszaad heeft de kracht om mensen weer nieuw leven en energie in te blazen en zo de jonge geest sterk en scherp te houden. Het maakt het leven zoveel mooier en de wereld zoveel groter. Ontneem jezelf die luxe niet en geniet van de spiritualiteit zoals jij dat kan.