Last van wintervoeten en koude handen, deze middeltjes helpen

Koude handen en wintervoeten zijn schering en inslag tijdens een winterwandeling. Een goede voetverzorging van wintervoeten doet wonderen. Dit kan met zelfgemaakte olie om je handen en voeten te masseren. Opgelet, deze olie prikt in de mond en de ogen. Was de handen altijd na het masseren met een zachte zeep. Koude voeten worden meestal veroorzaakt door een verminderde bloedsomloop. Door de koude vernauwen de bloedvaatjes en tintelen de voeten. De beste manier om dit te voorkomen zijn wollen handschoenen en wollen kousen.

In de meeste gevallen is het echter voldoende om de bloedcirculatie extra te stimuleren door massage. Een regelmatige massage, wisselbaden en het dragen van goed passende handschoenen en een goed paar stapschoenen zullen de klachten zeker verminderen.

Wintervoeten en koude handen ? Deze zelfgemaakte olie laat het bloed door de voeten stromen.

wintervoeten

Ingrediënten

500 ml zonnebloemolie
50 gram zwarte peper
50 gram mosterdpoeder
50 gram gemberwortel in stukjes gehakt
3 tot 4 verse rode cayenne pepers in stukjes gehakt

Bereiding

Maak een au bain marie door twee kookpotten in elkaar te plaatsen. De onderste kookpot vul je met water en breng dit aan de kook.
In de tweede schaal of kookpot doe je ingrediënten (olie, gehakte cayenne pepers, gehakte gemberwortel, zwarte peper en het mosterd poeder
Goed door elkaar roeren en mixen.
Laat het water een uurtje koken onder het mengsel.
Zeef het mengsel en giet dit nadien nog even door een fijne linnen doek
De olie kan je donker bewaren in een glazen fles.

Gebruik:

Met een paar druppels van deze olie masseer je de wintervoeten best voor het slapengaan om zo de bloedcirculatie op gang te brengen. Onthou dat deze olie 6 maand kan bewaard worden en dat je uit de buurt moet blijven van de mond en de ogen wegens irritatie.

wintervoeten en koude handen