De zomer komt eraan! Zo maak je je huis summer-proof

De zomer komt eraan! Zo maak je je huis summer-proof

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je huis summer-proof te maken. Tijd om lekker in de zon te liggen en tegen de hitte bestendig te zijn. Maar hoe? Daar helpen we je graag een eindje bij op weg! In dit artikel geven we je een aantal handige tips om je huis en tuin summer-proof te maken en jij optimaal kunt genieten van de zomerse temperaturen. Laat nu maar komen die zomer!

Bescherming tegen de zomerse hitte

Om je huis een beetje te beschermen tegen hoge temperaturen in de zomer, zijn rolluiken een must.  Ze helpen om de warmte buiten te houden en zorgen ervoor dat je huis koel blijft, zelfs op de warmste dagen. Daarnaast bieden rolluiken ook extra privacy en beveiliging voor je huis, wel zo fijn als je schaars gekleed door het huis loopt. Door rolluiken te installeren, kun je dus niet alleen genieten van een koeler huis, maar ook van meer comfort en veiligheid. Naast hitte, kunnen zomerse stormen ook onverwacht optreden, dus het is belangrijk om je huis hierop voor te bereiden. Controleer het dak op losse dakpannen en repareer eventuele schade. Zorg ervoor dat goten en afvoeren vrij zijn van bladeren en ander vuil om wateroverlast te voorkomen.

Zonnescherm: Creëer een aangename plek in je tuin

Een zonnescherm is een perfecte toevoeging aan je tuin of terras om een aangename plek te creëren waar je kunt ontspannen en genieten van de zomerse dagen. Zonneschermen bieden bescherming tegen de felle zonnestralen en zorgen ervoor dat je buiten kunt zitten zonder last te hebben van de hitte. Die zon is natuurlijk heerlijk, maar soms heb je toch zin om even in de schaduw bij te komen. Daarnaast geven ze je ook de mogelijkheid om lekker buiten te eten of te borrelen, zelfs als de zon volop schijnt. Kies voor een zonnescherm dat past bij de stijl van je tuin en geniet van een comfortabele buitenruimte deze zomer.

Update je interieur: Maak je huis licht en luchtig

Een uitdagende maar leuke manier om je huis summer-proof te maken, is door je interieur een frisse update te geven. Kies voor lichte en luchtige kleuren en materialen om een zomerse sfeer te creëren. Denk aan het vervangen van donkere gordijnen door lichte en luchtige exemplaren, het toevoegen van zomerse accessoires zoals kussens en plaids in zomerse kleuren en het verplaatsen van meubels om een ruimtelijker gevoel te creëren. Misschien een nieuw kleurtje aan de muur? Door je interieur aan te passen aan het seizoen, zorg je ervoor dat je huis helemaal klaar is voor de zomer. En bovendien kom je ook al lekker in de stemming bij het herinrichten van je huis.

Verfris je slaapkamer: een oase van rust

Slapen met hoge temperaturen is niet voor iedereen weggelegd, en kan voor velen nadelig effect hebben op de nachtrust. Daarom focussen we hier nog even op de slaapkamer.

Je wil natuurlijk een koele en comfortabele slaapkamer hebben waar je kunt ontspannen en goed kunt slapen. Verfris je slaapkamer daarom door lichte en ademende beddengoed te gebruiken, zoals katoen of linnen, en zorg voor voldoende ventilatie en natuurlijke lichtinval. Kies voor zachte kleuren en natuurlijke materialen om een rustgevende sfeer te creëren en gebruik geurkaarsen of verse bloemen om een aangename geur toe te voegen aan de ruimte. Door je slaapkamer om te toveren tot een oase van rust, kun je optimaal genieten van een goede nachtrust tijdens de warme zomermaanden. Laat maar komen die zomer!

Foto door Pixabay