Bloembollen planten in je gazon

Plant je gazon vol bloembollen, mooi in het voorjaar

Het monotone leven kan soms zo saai zijn, waar is de kleur gebleven. Grote groene gazons met geen enkele schakering kunnen leiden tot ernstige mentale schade. Onze maatschappij wordt af en toe verweten alle vrolijkheid en leven ontnomen te hebben, het is aan ons om er een roze bril over te bouwen en die bril begint als je door het raam naar je tuin kijkt.

De invloed van kleur op het gemoed van de mens is niet te onderschatten. Laten we ons geluk in eigen handen nemen en een tijdelijk verrassingsvuurwerk van kleur installeren in ons gazon. Een tuin mag je niet zien als een ruimte die altijd hetzelfde is, een tuin gebruik je anders in verschillende seizoenen, zo wordt het gazon in het vroege voorjaar minder gebruikt dan in de zomer. Waarom zouden we dan niets leukers doen met deze onbenutte ruimte?

Plant de mooiste bloembollen

In plaats van je uit te sloven om nu aan winterschoonmaak te doen, wat eigenlijk pas op het einde van de winter moet gebeuren, kan je beter iets constructiefs doen. Laat je maar eens gaan in het tuincentrum en kies de mooiste bio-bloembollen uit. Bloembollen zijn niet duur en kan je zien als een investering in de toekomst, want eens geplant, blijven ze terugkomen.

Maak er een familiezondagje van. Er niets zaliger dan met je kinderen en/of lief kleine gaatjes te maken in je gazon, er een bloembol in te planten en nieuwsgierig te wachten op de surprise. Het is zelfs enorm leuk om je kinderen te laten ‘tekenen’ met bloembollen, zo kan je in het voorjaar verrast worden door leuke figuren zoals een hartje of een smiley, of je kunt er je naam mee schrijven, al wordt deze activiteit ook wel gewaardeerd door volwassenen.

Gazon kwijt door bloembollen ?

Ben ik hierdoor dan niet mijn gazon kwijt? Helemaal niet, je ‘pimpt’ je gazon. Eerst en vooral, je kunt nog steeds tussen de bloemen badmintonnen of wandelen maar in het voorjaar doen we dit meestal zelden. Na het high zijn van de mooie kleuren laat je de bloembollen uitbloeien, wacht je even totdat de bol zich terug ‘versterkt’ en dan kan je daarna de hele boel gewoon met je grasmaaier maaien en klaar is kees. Zo heb je het hele voorjaar enorm genoten van een zee vol kleur en heb je nadien weer je mooi gazonnetje, de bloembollen hebben immers geen negatief effect.

Waar wacht je op? Breng meer kleur in deze wereld! De mens heeft het nodig en de bijtjes en insecten nog meer.

Louis De Jaeger